Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Απολύσεις θέλουν στον "Αθήνα 9,84"


Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στον “Αθήνα 9,84” με την παρουσία των συνδικαλιστικών ενώσεων. Μια ημέρα πριν η ΔΕΡΑ ψήφισε το επιχειρησιακό σχέδιο 3ετίας και με πρόσχημα το έλλειμμα 150.000 ευρώ, προβλέπουν μείωση κόστους λειτουργίας καάτ 13% και απολύσεις! Όπως αποκαλύφθηκε στη γενική συνέλευση η διοίκηση θέλει να προχωρήσει άμεσα  σε 5 απολύσεις, σε 5 μετατροπές συμβάσεων από αορίστου χρόνου σε ορισμένου χρόνου, ενώ προβλέπεται και μείωση των μισθών από 20% ως και 60% (για υψηλόμισθους όπως ειπώθηκε) για λίγο διάστημα!
Οι εργαζόμενοι ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα (παρακάτω αναρτάται), το οποίο πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίαζε στην Κοραή. Δεν τους επιτράπηκε ωστόσο η είσοδος και τελικά μπήκαν  με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου “Ανταρσυα στις γειτονιές της Αθήνας” Πέτρου Κωνσταντίνου. 
Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και η εκπρόσωπος της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή" Ματίνα Παπαχριστούδη που επεσήμανε πως η διοίκηση άλλες φορές το παίζει "ΜΜΕ δημοσίου συμφέροντος" και χρησιμοποιεί την ΕΣΗΕΑ και άλλες φορές εμφανίζεται ως εταιρεία με business plan. Διατύπωσε το ερώτημα για ποιό λόγο επιλέγεται πέντε μήνες πριν τις εκλογές για το δήμο Αθήνας να "καθαρίσει" ο δημοτικός σταθμός, αναρωτήθηκε ποιοί στόχοι κρύβονται πίσω από μια τέτοια ενέργεια και γιατί η διοίκηση-διεύθυνση δεν επιχείρησε να βρει λύση με το δήμο-ιδιοκτήτη του σταθμού. Τον οποίο βεβαίως χρησιμοποιεί ως προπαγανδιστικό όχημα για την πολιτική της δημοτικής αρχής. Κάλεσε τους εργαζόμενους να πάνε άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο, να βγάλουν στον αέρα του "Αθήνα 9,84" που είναι σταθμός δημοσίου συμφέροντος την αντίδρασή τους, να απορρίψουν ολοκληρωτικά το σχέδιο απολύσεων και να το καταργήσουν στην πράξη.
Οι εργαζόμενοι παρέδωσαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθήνας το ομόφωνο ψήφισμα τους με το οποίο απορρίπτουν το σχέδιο της διοίκησης και παραμένουν σε επαγρύπνηση.

Το Ψήφισμα των εργαζομένων 

Με ομόφωνο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιοσταθμό « 9, 84»που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, καταγγέλλεται η διοίκηση του ραδιοσταθμού ότι επιχειρεί «να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων» τη «διαχειριστική αδυναμία της». Επίσης, καταγγέλλεται ότι ενώ ήταν γνωστό από μήνες ότι ο προϋπολογισμός του ραδιοσταθμού «είχε πέσει έξω», θέτουν «προ τετελεσμένων τους εργαζομένους, αποφασίζοντας απολύσεις, περικοπές μισθών, μετατροπή συμβάσεων και μερική καταβολή δεδουλευμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έθνος, αρχίζουν με “εθελούσιες” για να συνεχίσουν με απολύσεις.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή  Το νέο τσουνάμι στα ΜΜΕ άρχισε με την ανακοίνωση για την διακοπή έκδοσης του ημερήσιου Έθνους και την “δ...