Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καταγγέλλει τη διοίκηση Καμίνη στον 9,84

Την Τετάρτη 24/10, σε συνεδρίαση του το ΔΣ του Δημοτικού ραδιοσταθμού 984, αποφάσισε να ξεδιάντροπο τρόπο, να φορτώσει στις πλάτες των εργαζόμενων του σταθμού, το έλλειμμα των 150.000 ευρώ που έχει ο ραδιοσταθμός. 

            Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 5 απολύσεις εργαζόμενων, και απαιτούν ταυτόχρονα από τους εργαζόμενους του σταθμού, να δανείσουν τμήμα του μισθού τους στη διοίκηση του σταθμού για να καλύψει την τρύπα που ή ίδια έχει δημιουργήσει. Οι περικοπές στους μισθούς θα γίνουν κλιμακωτά και θα φτάνουν σε περικοπές έως και του 60% των καταβαλλόμενων αποδοχών. 

            Η διοίκηση Καμίνη, ακολουθώντας πιστά την κεντρική πολιτική, θεωρεί τους εργαζομένους “βάρος” και τους πετάει στα σκουπίδια. Όπως η κυβέρνηση Τσίπρα διαφημίζει τα τεράστια πλεονάσματα που βγήκαν από τις θυσίες των εργαζόμενων, και τα παραχωρεί στο χρέος και τους τραπεζίτες, έτσι και ο Καμίνης τα «πλεονάσματα» που περηφανεύεται ότι έχει ο Δήμος μετατρέπονται σε θηλιά για τους εργαζόμενους του 984. 

            Την ίδια ώρα και πίσω από τις επίσημες ανακοινώσεις του «Business Plan" για τον Ραδιοσταθμό» αυξάνονται οι εκβιασμοί με απαιτήσεις μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους σε μερική απασχόληση, απειλές για διαθεσιμότητες και δεκάδες απολύσεις. Οδηγούν έτσι με μαθηματική ακρίβεια, στη συρρίκνωση, την απαξίωση και τελικά το κλείσιμο του Ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84.

            Οι εργαζόμενοι του 984 στην γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν να απορρίψουν χωρίς δεύτερη συζήτηση  το προτεινόμενο σχέδιο και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πληρώσουν αυτοί τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η διοίκηση του σταθμού. 

Χρειάζονται την στήριξη όλων μας για να νικήσουν. Η πρωτοβουλία για την ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ, είναι στο πλευρό τους και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έθνος, αρχίζουν με “εθελούσιες” για να συνεχίσουν με απολύσεις.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή  Το νέο τσουνάμι στα ΜΜΕ άρχισε με την ανακοίνωση για την διακοπή έκδοσης του ημερήσιου Έθνους και την “δ...