Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

ΕΔΟΕΑΠ Γενική συνέλευση… παρωδία, νομιμοποίησης του κουτσουρεμένου οργανισμού!

Το ρεπορτάζ από την τακτική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ μετά την αλλαγή του Καταστατικού του από τον "Ασύνταχτο Τύπο" για το Μέτωπο Ανατροπής στα ΜΜΕ 

Με την παρουσία χιλίων περίπου μελών πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, κυρίως συνταξιούχοι και με ελάχιστους εργαζόμενους, άνεργους και νέα μέλη. Η εικόνα ήταν πανομοιότυπη με αυτήν των συνελεύσεων τα προηγούμενα χρόνια: ίδια πρόσωπα, χωρίς κόσμο από τα νέα μέλη (τεχνικοί κλπ). Όσο για τις διαδικασίες, πάλι ίδια πράγματα. Οι διοικούντες αλλάζουν, αλλά οι πρακτικές τους όχι, ζηλεύοντας δόξαν… Σπανοπούλου. 
Συγκεκριμένα να αναφέρουμε ότι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι τοποθετήσεις όσων είχαν ζητήσει το λόγο, αίφνης κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Καπάκος λέει ότι τώρα ψηφίζουμε (μη φύγει ο κόσμος), όπερ και έγινε. Η πλειοψηφία των (εκείνη την ώρα)… 150, τάχθηκε υπέρ απολογισμού, ισολογισμού, προϋπολογισμού. Κατά ψηφίσανε οι του Μετώπου για την Ανατροπή, τα μέλη των παρατάξεων του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και κάποιοι μεμονωμένοι.
Από το Μέτωπο για την Ανατροπή μέλη του τοποθετήθηκαν με όσα αναφέρονται στο κείμενο που μοιράστηκε. Όπως: τι νόημα μία τέτοια συνέλευση όταν αγνοήθηκε το σώμα τους προηγούμενους μήνες με την πορεία προς τον σημερινό κουτσουρεμένο ΕΔΟΕΑΠ (εκβιαστικό δημοψήφισμα, πιεστικές εκλογές –με την χαρακτηριστική ενδεικτική αποχή του 73%, αγνόηση της βούλησης των μελών για το συμφωνηθέν πλαίσιο με εργοδότες, κυβέρνηση και γραφειοκράτες συνδικαλιστές κλπ).
Αναφέρθηκαν οι διαπιστώσεις μας για τα προβλήματα που εμφανίζονται σήμερα (ουρές ασφαλισμένων, περικοπές υπηρεσιών-παροχών, αποκλεισμοί ανέργων, βέτο εργοδοτών κ.α.), έως τις πολιτικές (νυν και πρώην) συριζο-δεξιών διοικούντων με διολίσθηση προς ΕΦΚΑ και επαγγελματικό ταμείο. Οι ριζοσπαστικές δυνάμεις αντίστασης και ανατροπής μπορούν να τους φράξουν το δρόμο, με ενεργοποίηση μελών, πρώην και νέων κλπ…
Οι νυν συριζο-δεξιοί διοικούντες των ΕΔΟΕΑΠ πλειοδότησαν σε λόγια επιτυχίας: κερδίσαμε τη μάχη του ΕΔΟΕΑΠ, ο νέος οργανισμός είναι πλεονασματικός, δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις, είπε ο νέος πρόεδρος Καπάκος. Ενώ η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αντωνιάδου αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας για να αντιμετωπίσουμε τους εργοδότες που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η δίκη γίνεται στις 17/12 όπου πρέπει όλοι μαζί κλπ.
Η συνέλευση είχε διάρκεια μόλις τρεις ώρες και συμμετοχή στην έναρξη (εγγραφή κι όχι κατ’ ανάγκη παρουσία) 841 μελών στο σύνολο των 16.660, δηλαδή μόλις 5%!!!. Σε αντίθεση με προηγούμενες συνελεύσεις, μίλησαν μόλις 16 μέλη (δύο από το Μέτωπο για την Ανατροπή), εκ των οποίων η πλειονότητα από τους διοικούντες Ταμείου και Ενώσεις των διοικήσεων. Η συνέλευση τέλειωσε νωρίς-νωρίς με παρόντα ούτε… 50 μέλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έθνος, αρχίζουν με “εθελούσιες” για να συνεχίσουν με απολύσεις.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή  Το νέο τσουνάμι στα ΜΜΕ άρχισε με την ανακοίνωση για την διακοπή έκδοσης του ημερήσιου Έθνους και την “δ...